• happy-ouderen-boib

Burense Ouderen in Beweging (BOiB)!

Cijfers omtrent vergrijzing, inactiviteit en eenzaamheid bij senioren zien er zorgwekkend uit voor regio Rivierenland. Fysiotherapie Sylvia Crum en Healthclub Juliën zien het maatschappelijke belang en nemen samen het voortouw en starten het programma “Burense Ouderen in Beweging (BOiB)”.

BOiB is een beweegprogramma voor zelfstandig wonende inactieve senioren, met als doel hen structureel in beweging te krijgen. Het programma richt zich op senioren van 65 tot 75 jaar oud met- en zonder chronische aandoeningen en zelfstandig wonend in Lienden, Ommeren, Ingen, Eck & Wiel of Maurik. Naast het stimuleren van bewegen wordt ook aandacht besteed aan onderwerpen als voeding, medicijngebruik, valpreventie, eenzaamheid en chronische klachten.

Het doel is om in ieder geval 145 senioren in beweeggroepen van maximaal 15 senioren per groep te plaatsen. Iedere beweeggroep voert 15 maanden lang 1 keer per week 60 minuten beweegactiviteiten uit onder leiding van een deskundige begeleider. Iedere beweegles wordt afgesloten met gezamenlijk drinken van een kop koffie/thee. Bij verdeling van de beweeggroepen wordt gekeken naar (chronische) aandoeningen, fysieke belastbaarheid en woonplaats van senioren. Deze eigenschappen worden tijdens een fitheidstest en intake onder leiding van een sportarts nauwkeurig in kaart gebracht.

Achterliggende gedachte is dat laagdrempelige beweegactiviteiten leiden tot betere fysieke conditie, verlaging van de kans op aandoeningen en ziekten en hiermee een positief effect (verlaging) hebben op de zorgvraag/kosten. Bijkomend voordeel is dat beweegactiviteiten bijdragen aan meer sociale contacten, gezelligheid en plezier met leeftijdsgenoten.

Begin maart 2015 worden ruim 1.500 senioren in de leeftijd van 65 -75 jaar en zelfstandig wonende in de Gemeente Buren schriftelijk uitgenodigd voor een fitheidstest. Tijdens deze fitheidstest wordt door middel van een aantal testen de lichamelijke gezondheid in kaart gebracht. Naar aanleiding van de gezondheid volgt een beweegadvies op maat en wordt gekeken in welke beweeggroepen senioren het beste kunnen starten.

Bent u geïnteresseerd in het programma BOiB of wilt u vrijblijvend meer informatie?
Bezoek de speciale website voor dit programma en/of neem contact op met Joris Maier.

 

Nieuws

 • Wij zijn ook te volgen op Facebook!

  Lees meer
 • Healthclub Juliën is gestart met Hoogte-Onderzoek!

  Lees meer over dit onderzoek... Heeft u een vraag? We horen het graag. Vul h...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Keuringen

  Keuringen

  We bieden diverse keuringen aan zowel beroeps- als sportkeuringen.

  Lees meer
 • Kinderen in beweging!

  Kinderen in beweging!

  Healthclub Juliën beschikt over twee opgeleide B-Fit consultenten.

  Lees meer
 • Hoe gezond is uw bedrijf?

  Hoe gezond is uw bedrijf?

  Een gezond bedrijf begint met fitte medewerkers. Wij hebben de tools om de fitheid in kaart te brengen.

  Lees meer
 • Prima voor Elkaar: Kees en Hans van Klaarbergen

  "Het kan overigens geen toeval zijn dat wij bij "Prima voor elkaar" al jaren een uitermate laag ziekteverzuim (nog geen procent"

  Prima voor Elkaar: Kees en Hans van Klaarbergen
 • “Van Helden Groep”

  "En trots ben ik!!!! Echt wel…."

  “Van Helden Groep”
 • Van Eck & Oosterink communicatieregisseurs

  "In navolging van onze campagne “Wij gaan voor goud” wilden wij onze inspiratiedag bij Healthclub Juliën houden."

  Van Eck & Oosterink communicatieregisseurs

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.