• hoogtetraining-vrouw

  Hoogtetraining ook in de Betuwe! Trainen in ijle lucht.

Hoogte-onderzoek

Sinds 2007 heeft Healthclub Juliën de beschikking over een tweetal hoogtekamers. In deze speciale kamers wordt het klimaat geregeld en kan de situatie op hoogte(berg) worden nagebootst. In de kamers wordt getraind bij een lager zuurstofpercentage, dan wanneer je op zeeniveau zou trainen. Op zeeniveau bevindt zich normaal gesproken 20,9% zuurstof in de lucht, waar het zuurstofpercentage op een hoogte van 2500 meter rond 15,5% ligt. Het zuurstoftekort stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen wat verschillende fysiologische effecten heeft op het menselijk lichaam, waaronder; verbetering van de conditie, verbetering van het uithoudings- en prestatievermogen, verbeterde stofwisseling, versneld gewichtsverlies, verbeterd zuurstoftransport, verbeterde doorbloeding en nog vele andere effecten.

In topsport wordt hoogtetraining al jaren ingezet ten behoeve van prestatieverbetering. Tegenwoordig trainen verschillende medische doelgroepen op hoogte ter bevordering van hun gezondheid. Zo heeft hoogtetraining mogelijk positieve effecten op het beloop van aandoeningen/ziekten als; Diabetes, Astma, COPD en overgewicht.

Binnen Healthclub Juliën zijn tal van succesverhalen bekend dat hoogtetraining daadwerkelijk een positief effect heeft op het beloop van verschillende aandoeningen/ziekten. Steeds meer mensen raken overtuigd van de positieve effecten van hoogtetraining, echter is vanuit de wetenschap weinig bekend over de precieze effecten van hoogtetraining op verschillende aandoeningen/ziekten. Hierdoor is een meerderheid van medisch specialisten en zorgverleners uit de eerstelijnszorg (nog) niet bekend met de effecten van hoogtetraining op het beloop van verschillende ziekten en aandoeningen. Een gebrek aan cijfers is de grootste reden waarom medische specialisten en zorgverleners uit de eerstelijnszorg patiënten nog minder snel doorverwijzen naar hoogtetraining. Verder wetenschappelijk onderzoek naar effecten van hoogtetraining op het beloop van verschillende aandoeningen en ziekten, zal mogelijk twijfels binnen de medische wereld doen afnemen en doorverwijzingen van patiënten richting hoogtetraining doen bevorderen.

Begin november 2014 is binnen Healthclub Juliën gestart met een onderzoek naar effecten van hoogtetraining op het beloop van Diabetes mellitus type 2 en Astma. De duur van het onderzoek is een half jaar, waarbij de eerste maand drie keer één uur in de week wordt getraind. Vanaf de tweede maand wordt twee keer één uur in de week getraind. In de hoogtekamers zullen testpersonen (hard)lopen en fietsen op een trainingsintensiteit rond de aërobe drempel (praatniveau). Voorafgaand aan het onderzoek vindt een nulmeting plaats, later in het traject vinden nog vier meetmomenten plaats.

De resultaten van dit onderzoek zullen in het voorjaar van 2015 bekend gemaakt worden.

Bent u geïnteresseerd in het hoogte-onderzoek of wilt u vrijblijvend meer informatie?
Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Wij zijn ook te volgen op Facebook!

  Lees meer
 • Healthclub Juliën is gestart met Hoogte-Onderzoek!

  Lees meer over dit onderzoek... Heeft u een vraag? We horen het graag. Vul h...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Keuringen

  Keuringen

  We bieden diverse keuringen aan zowel beroeps- als sportkeuringen.

  Lees meer
 • Kinderen in beweging!

  Kinderen in beweging!

  Healthclub Juliën beschikt over twee opgeleide B-Fit consultenten.

  Lees meer
 • Hoe gezond is uw bedrijf?

  Hoe gezond is uw bedrijf?

  Een gezond bedrijf begint met fitte medewerkers. Wij hebben de tools om de fitheid in kaart te brengen.

  Lees meer
 • Prima voor Elkaar: Kees en Hans van Klaarbergen

  "Het kan overigens geen toeval zijn dat wij bij "Prima voor elkaar" al jaren een uitermate laag ziekteverzuim (nog geen procent"

  Prima voor Elkaar: Kees en Hans van Klaarbergen
 • “Van Helden Groep”

  "En trots ben ik!!!! Echt wel…."

  “Van Helden Groep”
 • Van Eck & Oosterink communicatieregisseurs

  "In navolging van onze campagne “Wij gaan voor goud” wilden wij onze inspiratiedag bij Healthclub Juliën houden."

  Van Eck & Oosterink communicatieregisseurs

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.